Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente in Eefde

 • Agenda

  nov
  28
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
  dec
  5
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
 • Laatste nieuws

  Zondag 28 november 10.00 uur. 1e zondag van Advent. Annunciatie – een grootse aankondiging. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: mevrouw ds. M. Bassa uit Voorst. Gezamenlijke dienst met de Protestantse Gemeente van Gorssel/Epse. In verband met corona zijn de diensten voorlopig zonder bezoekers. Voor de foto: lees meer .........

Wij willen een open en verbindende kerkgemeenschap zijn, midden in het dorp. Iedereen is welkom en iedereen is uitgenodigd mee te doen! Op deze website vindt u wie wij zijn, welke activiteiten er zijn, het (laatste) nieuws, informatie over de kerkdiensten en ook hoe we georganiseerd zijn.Wij denken en geloven dat we als mensen samen verantwoordelijkheid hebben voor deze wereld en voor elkaar. We laten ons inspireren door de Bijbel, de bron van geloof in het leven. God heeft zich aan ons -mensen- verbonden. Het is van waarde stil te staan bij de dingen die er echt toe doen in het leven van alledag, samen dingen te doen en er voor elkaar te zijn. Daarom vinden we het belangrijk te investeren in de Ontmoetingskerk als plaats van Ontmoeting en Inspiratie.

Iedere zondag is er om 10.00 uur een kerkdienst. Daarnaast zijn er andere activiteiten, zoals koffie- en thee-ontmoetingen, tentoonstellingen, concerten, gespreksgroepen, lezingen en informatieavonden en acties. Deze activiteiten worden georganiseerd door een aantal taak- en werkgroepen (pastoraat, diaconie , ontmoeting en inspiratie, duurzaamheid, kerk en samenleving en de tuinwerkgroep ). Het college van kerkrentmeesters draagt zorg voor het beheer. Steeds meer werken we  samen met de Protestantse Gemeente van Gorssel/Epse.

De aanwezigheid van de kerk als ‘’Huis van waarden” draagt bij aan de leefbaarheid van ons dorp. Ook andere verenigingen en instellingen dragen daaraan bij.  Daarom stellen we ons gebouw beschikbaar voor dorpsactiviteiten, al of niet in combinatie met ’t Hart.

Op dit moment hebben we een predikantsvacature. We zijn bezig als gemeente samen met de gemeente van Gorssel/Epse te kijken hoe we onze toekomst zien en welke predikant en/of kerkelijk werker we willen gaan zoeken.

Het zal duidelijk zijn dat het Coronavirus ook ons veel beperkingen oplegt en ons uitdaagt andere vormen van activiteiten te ontdekken.

Graag houden we ons aanbevolen voor nieuwe ideeën.

Het bestuur van de Protestantse Gemeente Eefde

(mei 2021)