Gebouw en gemeente

Onze kerk aan de Schurinklaan is in 1954 niet zo maar gebouwd om aan 450 mensen gemeenschap te verschaffen. Aan het bouwplan liggen speciale gedachten ten grondslag. De kerk is gebouwd vanuit de kerkdienst die er gevierd wordt. Het gebouw heeft iets beslotens. Als we de kerk binnengaan zien we de stoelen opgesteld in een wijde kring als een gezin rondom de tafel, die het midden vormt. Doopvont, tafel en kansel vormen één geheel.

Gebouw en gemeente

De dienst wordt geleid vanachter de tafel, alleen voor de preek wordt de kansel gebruikt. Vanaf de tafel wordt ook het Avondmaal bediend. Over de tafel ligt het ante-pendium (letterlijk: voorhangsel). Wij hebben er vier naar de vier kleuren van het kerkelijk jaar. In de achterwand van het liturgisch centrum staat het overwinningskruis: Christus is de Gekruisigde en Opgestane.

Naast de hoofdingang hangt een bord met de namen van de vroegere predikanten uit beide kerken vanaf 1934. Aan de andere kant hangt een wandkleed waarop het verhaal van Noach is afgebeeld. In de Noord- en Zuidmuur vindt u zes gebrandschilderde ramen terwijl naast de kansel drie glas-in-lood ramen uit de voormalige Gereformeerde Kerk zijn geplaatst. Dit als teken van verbondenheid van deze twee gefedereerde kerkgemeenschappen.

In de toren hangen drie klokken met de namen 'Juicher', 'Roeper' en 'Trooster'. Iedere zondagmorgen worden de 'Roeper' en de 'Trooster' geluid. De 'Trooster' wordt na een rouwdienst geluid en de 'Juicher' na een trouwdienst. Bij Kerst, Pasen en Pinksteren worden ze alle drie geluid.