Eefde en Gorssel/Epse hebben weer een predikant

Op 22 januari verwelkomden de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse hun nieuwe predikant ds. Gertjan de Pender

 

 

Met open handen – verbintenisdienst ds. Gertjan de Pender

Een geslaagde en ongedwongen viering, de verbintenisdienst op 22 januari. De kerk in Gorssel was zeer goed gevuld, de gevarieerde liederen werden uit volle borst meegezongen.

Ds. Helma van Loon-Kuiper die de bevestiging middels handoplegging deed waardoor Gertjan als predikant aan onze gemeenten werd verbonden, sprak mooie persoonlijke woorden over hem. Zij noemde in het bijzonder zijn trouw en betrouwbaarheid.

Muzikaal gezien hadden de aanwezigen niets te klagen: prachtig orgel- en pianospel door Bert van Kooten - hij blééf maar lopen - en overtuigende zang van een gecombineerde cantorij onder leiding van Alyde Touwen.

Na afloop waren er welkomstwoorden en bloemen van kerkenraadsvoorzitter Trix Drewes. Henk Datema (voorzitter voorbereidingscommissie) overhandigde het welkomstgeschenk voor het hele gezin: een goed gevulde mand met streekproducten.

Voorts waren er keukenschorten, opvallend veel keukenschorten. Eén van Gertjan zelf en een heel stel zelfgemaakte door de kinderen van de kinderkerk. De schorten werden uitgedeeld om samen te gaan koken en eten en vervolgens wordt de schort weer doorgegeven.

 

Gera Janssen-Ebbekink en Ava van Baaren

Geplaatst op 23-01-2023