Vanaf 21 november weer diensten zonder bezoekers.

 • Agenda

  jun
  11
  Begint om 10:00
  't Haveke
  jun
  18
  Begint om 10:00
  Protestantse Kerk Gorssel
 • Laatste nieuws

  Zondag 11 juni, 10 uur. Openluchtdienst op landgoed het Haveke, Zutphenseweg 113 in Eefde. Gezamenlijke dienst van de Protestantse gemeenten van Eefde, Gorssel/Epse, Harfsen, Almen en van de RK geloofsgemeenschap van Joppe. Voorgangers: ds G. de Pender en W. Achtereekte. Bij slecht weer is de dienst in de Ontmoetingskerk in Eefde (200 meter verderop)

De kerkenraad heeft in zijn vergadering van 10 november besloten dat wij vanaf volgende week, dus met ingang van 21 november, weer alleen maar diensten gaan uitzenden. Dus het bezoeken van diensten is dan niet meer mogelijk. Ook nu willen we, voorzover het in onze macht ligt, het risico vermijden dat een dienst in de Ontmoetingskerk een bron wordt van besmettingen.

Mededeling van de Ontmoetingskerk voor 14 en 21 november

 

Er is een schrikbarende stijging van het aantal mensen dat positief getest wordt op corona of ziek is geworden. Dat geldt ook voor onze eigen omgeving: in Eefde horen we van verschillende kanten dat er mensen besmet zijn met het Covid-virus, ook al zijn ze dubbel gevaccineerd.

We zijn als kerk van het begin af aan solidair geweest met de ontwikkelingen in ons dorp. Ook nu willen we, voorzover het in onze macht ligt, het risico vermijden dat een dienst in de Ontmoetingskerk een bron wordt van besmettingen. Bovendien is ons standpunt dat het ons als kerk niet past om te gaan controleren op QR-codes wie wel of niet gevaccineerd is, want wij willen daardoor geen onderscheid maken.

Gelukkig kunnen we de zondagse diensten wel blijven uitzenden met een beperkt aantal medewerkers en met toepassing van de corona-regels. En u kunt deze diensten nog steeds online meebeleven. De bijbehorende kerkbrief en orde van dienst zijn te vinden op onze eigen website:

www.pgeefde.nl

 

Het is verdrietig dat het zo moet, maar wij hopen zo onze bijdrage te leveren aan een snelle daling van de besmettingen en een gezondere samenleving.

Geplaatst op 11-11-2021