Licht met een hoofdletter in brandpunt van Havekedienst (13 juni)

 • Agenda

  nov
  28
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
  dec
  5
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
 • Laatste nieuws

  Zondag 28 november 10.00 uur. 1e zondag van Advent. Annunciatie – een grootse aankondiging. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: mevrouw ds. M. Bassa uit Voorst. Gezamenlijke dienst met de Protestantse Gemeente van Gorssel/Epse. In verband met corona zijn de diensten voorlopig zonder bezoekers. Voor de foto: lees meer .........

De voorbereidingscommissie heeft alles in het werk gesteld om de dienst tot een lumineuze gebeurtenis te maken. De hele viering staat in het teken van Licht – met een hoofdletter. Ook al zitten de bezoekers achter hun beeldscherm, ze krijgen landgoed ’t Haveke wel mooi in beeld.

 

Evenals vorig jaar voelen de protestantse kerken van Gorssel-Epse, Eefde, Almen en Harfsen zich door het coronavirus gedwongen om de jaarlijkse Havekedienst niet in de openlucht te vieren, maar onderdak te brengen. Dit keer in de kerk van Gorssel, op zondag 13 juni, aanvang tien uur. Het  wordt een digitale dienst, te volgen via het beeldscherm.   

De voorbereidingscommissie heeft alles in het werk gesteld om de dienst tot een lumineuze gebeurtenis te maken. De hele viering staat in het teken van Licht – met een hoofdletter.  

Kerkelijk werker Jenny Mooij vertelt in haar Gorsselse thuiskerk als voorganger over het fenomeen Licht, aan de hand van het gelijknamige boekje van Monique van der Zanden. Jenny maakt er interactief werk van. Ze legt niet alleen uit hoe het Licht, bijvoorbeeld als manifestatie van God of Christus, de essentie van ons menszijn uitmaakt, maar ze vraagt ook enkele gemeenteleden  wat voor hen de lichtpuntjes zijn in deze duistere coronatijd.  

Ook al zitten de bezoekers achter hun beeldscherm, ze krijgen landgoed ’t Haveke wel mooi in beeld.  Er zijn ruim tevoren video-opnamen gemaakt, niet alleen van de bomen- en bloemenpracht, ook van een gelegenheidskoortje uit de vier samenwerkende kerkelijke gemeenten. Het zingt opwekkende liederen op de theatrale galerij van het huis, onder voortvarende orgelbegeleiding van Broer de Boer.

Ook de zondagsschool van Harfsen draagt bij aan de inspiratie voor deze dienst. Marinus Regelink gaat samen met de jongste generatie in samenspraak vertellen hoe het met de aarde staat en wat er gebeuren moet om de aarde veilig te stellen voor de toekomstige generaties. 

De collecte in deze dienst is voor de zorgboerderij De Heuvel in Harfsen. Zij presenteren zich in de dienst met een video. Hierin ziet u hoe het gaat op de zorgboerderij en hoort u hoe de begeleiding aandacht geeft en wil geven aan de mensen. Uw bijdrage hiervoor kunt u overmaken naar de Diaconie Protestantse Gemeente Eefde met vermelding van Zorgboerderij: NL79 RABO 0322 3006 30.

Geplaatst op 07-06-2021